អាហារដែលអ្នកមានជំងឺគាំងបេះដូងគួរចៀសវាង

អាហារដែលអ្នកមានជំងឺគាំងបេះដូងគួរចៀសវាង

អត្ថបទព័ត៌មានស្តីពីសុខភាព
ក្រោមប្រធានបទ “អាហារដែលអ្នកមានជំងឺគាំងបេះដូងគួរចៀសវាង”
អត្ថបទដោយ : ហ៊ិន ស្រីពៅ
#MJQE#AmericanInterconSchool

របបអាហារ មានឥទ្ធិពលលើរាងកាយរបស់អ្នក រួមទាំងបេះដូងរបស់អ្នក។ អ្នកជំងឺដែលធ្លាប់មានបញ្ហាគាំងបេះដូង ត្រូវបានក្រុមគ្រូពេទ្យណែនាំយ៉ាងហ្មត់ចត់បំផុតទាក់ទងនឹងរបបអាហារ ដើម្បីចៀសវាងការគាំងបេះដូង និងជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាលជាដើម។

ការផ្លាស់ប្តូរទម្លាប់នៃការញ៉ាំ អាចជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការគាំងបេះដូង និងបញ្ហាផ្សេងៗទៀត ដែលអាចកើតមាន។ ដូច្នេះអ្នកជំងឺគាំងបេះដូង គួរចៀសវាងអាហារខាងក្រោមនេះ៖

 

១. អាហារវេចខ្ចប់ (Fast food)
២. អាហារចៀន
៣. អាហារដាក់ប្រអប់
៤. អាហារកំប៉ុង (បន្លែ និងសណ្តែក គឺជាករណីលើកលែង ដរាបណា មិនមានអំបិលបន្ថែម)
៥. ស្ករគ្រាប់
៦. អាហារកក និងកែច្នៃ
៧. នំខូគី និងនំខេក
៨. ការ៉េម
៩. គ្រឿងបន្ថែម ដូចជា mayonnaise និង ketchup
១០. សាច់ក្រហម (អាចបរិភោគបាន ក្នុងបរិមាណមានកំណត់)
១១. គ្រឿងស្រវឹង
១២. ប្រេងបន្លែ ដែលមានអ៊ីដ្រូសែន
១៣. សាច់
១៤. ភីហ្សា ប៊ឺហ្គឺ និងហតដក។

ដួច្នេះដើម្បីទទួលបានសុខភាពល្អ និងអាយុយឺនយូរ សូមបងប្អូនផ្លាស់ប្ដូររបបអាហារដែលទទួលទានតែអាហារណាមានប្រយោជន៍ដល់សុខភាព។

អត្ថបទដកស្រង់ចេញពីគេហទំព័រ https://ehealthyoeung.com/article/health_tip/833

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Back to Top
សាលារៀន អន្ដរទ្វីប អាមេរិកាំង