សិក្ខាសាលាស្តីពីសុវត្ថិភាពចំណីអាហារ

សិក្ខាសាលាស្តីពីសុវត្ថិភាពចំណីអាហារ

កាលថ្ងៃទី​២៥ ខែកុម្ភៈ ឆ្នាំ២០១៩ នេះ គណៈ​គ្រប់គ្រង​នៃ​សាលារៀន អន្តរទ្វីប អាមេរិកាំង សាខាចាក់អង្រែ បាន​សហការ​ជាមួយ​មជ្ឈមណ្ឌល​សុខភាព​សិស្ស ម៉េងលី ជេ. គួច បើក​អង្គ​សិក្ខា​សាលា​មួយ​ស្ដីពី «សុវត្ថិភាព​ចំណី​អាហារ» ដល់​សិស្សានុ​សិស្ស​ពីថ្នាក់ទី១ ដល់ថ្នាក់​ទី៦។​ លោក និន សុខរង្សី អ្នកជំនាញ​ផ្នែក​វេជ្ជសាស្រ្ត​ទូទៅ និង​ជំងឺកុមារ ប្រចាំនៅ​មជ្ឈមណ្ឌល​សុខភាព​សិស្ស ម៉េងលី ជេ. គួច បានថ្លែង​នាឱកាស​នោះ​ថា «​ការ​ញ៉ាំអាហារ​ពិតជា​មានសារៈ​សំខាន់​ណាស់​សម្រាប់​មនុស្ស​គ្រប់រូប ព្រោះការ​ញ៉ាំអាហារ​នេះ មិនមែន​សុទ្ឋតែ​ញ៉ាំឱ្យ​តែបាន​ឆ្អែត ឬ​ញ៉ាំ​ឱ្យតែ​ពេញ​ពោះ​នោះ​ទេ គឺ​ត្រូវ​ញ៉ាំ​ដើម្បី​សុខភាព ហើយ​គិតគូរ​ពី​បញ្ហា​សុខ​ភាព​ខ្លួន​ឯង»។ អ្នកជំនាញ​រូបនេះបាន​បន្តទៀតថា អាហារខ្លះ ពេលញ៉ាំ គឺអាច​បណ្តាល​ឱ្យលើស​ជាតិ​ខ្លាញ់ និង​ឆាប់ធាត់ ប៉ុន្តែ បើញ៉ាំអាហារ​បាន​ត្រឹមត្រូវ​នោះ យើង​អាច​ជួយ​ដល់​សារពាង្គ​កាយ​បាន​ច្រើន។​

លោក ដុកទ័រ សុខរង្សី បានបញ្ជាក់​ក្នុងអង្គសិក្ខា​សាលានេះ​ថា អាហារ ដែល​កុមារគួរ​បរិភោគនោះ​រួមមាន ត្រី សាច់ ស៊ុត បន្លែ ផ្លែឈើ ជាដើម។ ចំពោះ អាហារ ដែល​មិន​គួរញ៉ាំនោះ​មាន​ដូចជា ការ៉ែម ស្ករ ប៊ឺហ្គ័រ សាំងវិច និងភីហ្សា ជាដើម ព្រោះ​អាហារទាំងអស់នេះ​ អាចធ្វើ​ឱ្យក្មេង​ឆាប់​ធាត់ កាល​ណា​ធាត់​ខ្លាំង នោះ​ធ្វើឱ្យ​សារពាង្គកាយ មាន​ជាតិខ្លាញ់​ច្រើន ដែល​ងាយ​រងផល​ប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព។​ គួររម្លឹកថា សាលារៀន អន្តរទ្វីប អាមេរិកាំង តែងយកចិត្តទុក​ដាក់ទៅ​លើសុខភាព​សិស្សានុ​សិស្ស និង​រួមចំណែក​យ៉ាង​សកម្ម​ក្នុងការ​ជួយ​សម្រាល​ ដល់​អ្នក​អាណា​ព្យាបាល​សិស្ស​ផង​ដែរ៕

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Back to Top